Du er her. #1 - Foreningswebsite > Nyheder

Nyheder

14-08-2015: Fra tanke til handling


Ikke sjældent sker det, at vi tænker noget, sjældnere handler vi på det. Denne historie handler om, når tanke bliver til handling, og hvorfor det en gang imellem er så vigtigt at handle på tanken.

13-08-2015: Vingeundersøgelsen i sæsonen 2014/15


Med markante ændringer i mulighederne for jagt på vandfugle og gæs i sæsonen 2014/15 er der sket ændringer i fordelingen af de indsendte vinger. Men der er ikke sket de store ændringer i det samlede antal vinger. Her finder du status fra den overståede sæson. Vingeundersøgelsen fortsætter ufortrødent i den kommende sæson, hvor der fortsat vil være udtrækninger af flotte præmier til indsenderne.

12-08-2015: Den Nationale Hjortevildtgruppe skal have ny formand


DJ's Lars Jensen har efter moden overvejelse i dag meddelt Den Nationale Hjortevildtgruppe, at han ønsker at fratræde som formand for i stedet at fortsætte som menigt medlem. Det er hans vurdering, at det vil styrke jægernes stemme i det fremtidige arbejde.

11-08-2015: Forbundsmesterskab i sporting


Danmarks Jægerforbund har afviklet sit mesterskab i sporting. Arrangementet fandt sted lørdag den 8. august på de meget udfordrende baner hos NVH Flugtskydningscenter ved Flejsborg i nærheden af Farsø, og ikke overraskende var det da også de skrappe, lokale helte fra SSV, som viste sig at trække fra.

10-08-2015: Forvaltning af kortnæbbet gås i den kommende jagtsæson


I denne uge holder Vildtforvaltningsrådet møde, og jagten på kortnæbbet gås er på dagsordenen. Det skal snart besluttes, hvordan kortnæbbet gås skal forvaltes i den kommende jagtsæson, og rådet skal i den forbindelse levere en indstilling til Naturstyrelsen.

07-08-2015: Nordisk mesterskab i kombinationsskydning


Det blev til flotte danske resultater ved det nordiske mesterskab i kombinationsskydning, der i år blev afholdt i Katrineholm i Sverige fra 30. juli til 1. august. I alt ni medaljer blev det til og en flot sølvmedalje i det samlede mesterskab.

05-08-2015: Jægerne og hjortevildtet


Debatten om den fremtidige hjortevildtforvaltning har fået mange debattører på banen. Det er dejligt at se engagementet i jagtens rolle, en rolle som Danmarks Jægerforbund naturligvis mener skal fremmes mest muligt. Vejen til målet er stadig lang og under udarbejdelse.

31-07-2015: Gasning af gæs i Holland viser behovet for forvaltningsplan


Indfangning og gasning af gæs i fuglenes fældningsperiode har i flere år været praktiseret i Holland, hvor metoden især har været anvendt omkring Schiphol Lufthavn ved Amsterdam af hensyn til flysikkerheden. I år blev der imidlertid givet tilladelse til at anvende gasning over hele landet, og det var ønsket, at op mod en halv million gæs skulle slås ihjel på denne måde. Det viser tydeligt behovet for en international forvaltningsplan - med jagt som et naturligt redskab.